Bart over zijn project bij Gemeente Amsterdam

Bart (26) is Beleidsadviseur Onderwijs bij de Gemeente Amsterdam

Als Beleidsadviseur Onderwijssubsidies houd ik me voornamelijk bezig met de beoordeling en coördinatie van de Amsterdamse Leraren- en Scholenbeurzen, twee mooie tools die zijn ontwikkeld om de professionalisering van het onderwijs in Amsterdam te versterken. Daarnaast werk ik mee aan het Actieplan Lerarentekort, wat zoals de naam doet vermoeden, het lerarentekort in Amsterdam terug moet zien te dringen. Naast deze werkzaamheden is er veel vrije ruimte om ook aan te haken bij andere rollen, zo ga ik binnenkort een aantal leraren en schoolleiders interviewen over hun ervaringen met de beurzen.

Ondersteuning

Wat mij voldoening geeft is dat je leraren en scholen een zetje in de rug kan geven om hun onderwijs te versterken én zij ook echt zichtbaar blij zijn met de ondersteuning die ze krijgen. Verder zit ik in een team met veel jonge mensen bij de gemeente, dus de VrijMiBo’s zullen ook zeker niet ontbreken! Wel wordt er veel vergaderd. Toegegeven, ik ben absoluut een koffieliefhebber, maar soms wordt er iets té veel overlegd. Door al die vergaderingen wordt echt effectief werken op zo’n dag dan ook lastiger.

Ik leer iedere dag weer iets nieuws over hoe het Amsterdamse onderwijs in elkaar steekt. Het is altijd weer een leuke uitdaging te schakelen tussen beleid en de politieke agenda, er zit een complex systeem achter het uitgeven van de beurzen. En ook ik – net zoals mede Skyscrapers – ontkom er niet altijd aan Excel te moeten gebruiken. Dus bepaalde Excel trucjes die ik heb geleerd tijdens de cursus komen nu goed van pas. Ook werk ik binnen mijn team met Agile Scrum.

Mijn werkdag

08.30 / 09.00 uur: Start werkdag, op maandag weekstart

09.00 uur: Mail checken en beantwoorden

10.00 uur: Teamoverleg, vergaderingen, gesprekken met collega’s

12.00 uur: Lunchen met mijn team, binnen of buiten de deur. We zitten tegenover Mook, heerlijke pancakes!

13.00 uur: Back to work!

14.00 uur: Beleidsstukken lezen, schrijven van stukken, inhoudelijke beoordelingen van beurzen.

17.00 uur: Soms nog overleg met collega’s.

17.30 / 18.00 uur: Einde werkdag, donderdag of vrijdag borreltime!

30 Seconds op de werkvloer!

Funfact: Momenteel vindt er een verbouwing plaats in een van de vleugels, deze staat vooralsnog leeg. Ideaal voor een potje 30 Seconds tijdens de lunch of na werktijd met mijn collega’s. Het gaat er dan ook zeer fanatiek aan toe. Who doesn’t love 30 Seconds!

“Via de Talent Incubator van Skyscrapers word je niet alleen op professioneel niveau maar ook op persoonlijk vlak uitgedaagd en worden je de handvatten geboden jezelf optimaal te kunnen ontwikkelen. Daarnaast is het onwijs leuk met je medetrainees hetzelfde traject te kunnen doorlopen!”

Word ook Young Influencer bij Skyscrapers! We zijn altijd op zoek naar nieuwe trainees. Meer informatie via deze pagina!