Carlijn over haar opdracht bij Mixit

Na bijgekomen te zijn van mijn afstudeerproject voor de master Design for Interaction in Delft werd ik al snel gebeld door Skyscrapers. Er werd uitgelegd wat Skyscrapers nou precies inhield en dat leek mij wel wat! Nominaal afstuderen voor een technische studie is nog steeds een uitzondering en veel van mijn vrienden zitten dan ook nog in het studentenleven. Het leek mij heel fijn om ondersteuning te krijgen tijdens mijn eerste baan van coaches en mede starters. Ook wist ik wat ik leuk en minder leuk vond aan mijn studie en daarbuiten, maar vond het moeilijk om precies te zeggen waar ik wilde gaan werken. Na een paar gesprekken met vragen over wat ik leuk en belangrijk vond, kwam het bedrijf Mixit al snel naar boven als een potentiële opdrachtgever.

Mixit wil slimmer werken gewoon maken, door onderzoek, advies en ontwerp te bieden over de digitale werkplek van allerlei klanten. Voor Mixit zit het succes niet in het aanzetten van technologie, maar in het inzien van het nut van die technologie, door de eindgebruiker. Het lijkt makkelijk in veel consumentenproducten, maar binnen bedrijven is dit vaak nog een lastige uitdaging. Politiek, privacy of een leidinggevende die verandering niet ziet zitten zijn allemaal extra factoren waar rekening mee gehouden moet worden.

Het menselijke aspect in deze digitale verandering was dan ook waarom Mixit mij zo interesseerde als opdrachtgever. Ik wilde graag voor grote klanten werken en daar impact hebben op de gebruiker, of dat nou een arts, een boer of een controller is. Als digital workplace consultant kijk ik dus naar wat die gebruiker nodig heeft en geef ik advies over wat daar de beste oplossing voor is.

Een leuke bijkomstigheid is dat ik door mijn baan als workplace consultant een kijkje kan nemen bij veel verschillende bedrijven. Ik doe ‘werkplek gesprekken’, wat inhoudt dat ik vragen stel over wat het werk van de ander is, om dat uiteindelijk te kunnen verbeteren. Ik ben vanuit mijn studie gewend om in een nieuwe wereld te duiken, maar de wereld van de werkplek is altijd mysterieus gebleven. Nu krijg ik de kans om me te verdiepen in heel veel verschillende werkplekken en met mijn frisse blik te kijken of het ook anders kan, slimmer kan.

“Nu fouten maken zolang het nog kan, om ze later te voorkomen bij enorme projecten. Skyscrapers geeft mij de ruimte om te falen en het inzicht dat dat oké is. Beter nu dan als ik later groot ben!”

Op dit moment werk ik aan twee verschillende opdrachten. Ik ondersteun een organisatie bij de adoptie van ‘microsoft teams’ en een nieuw intranet door middel van het geven en organiseren van trainingssessies. En ik doe gebruiksonderzoek naar het huidige intranet van een organisatie met ruim 40.000 werknemers. Bij dit laatste zijn we begonnen met de organisatie induiken en met zoveel mogelijk mensen te praten over wat de huidige problemen zijn. Nu staan we op het punt om op basis daarvan prototypes te ontwerpen die getest kunnen worden door een breder publiek van eindgebruikers. Beide opdrachten zijn verschillend door de verschillen in organisatie, maar hebben ook veel raakvlakken met elkaar omdat onderzoek en advies voor de eindgebruiker altijd centraal staat.

De werkplek is als starter dus nieuw voor mij wat het werk enorm interessant maakt, maar af en toe ook lastig. Soms is het moeilijk om mee te komen in het gesprek vanwege de afkortingen en namen die ik niet ken. Hier komt de coaching vanuit Skyscrapers goed van pas. Tijdens deze coaching worden er vragen gesteld als: Waarom durf je dat niet te vragen? Waar ben je bang voor? Soms heb ik dat nodig om mij te realiseren dat ik dit soort dingen niet kan weten en mijzelf niet moet meeten aan de standaarden van mijn leidinggevenden. De enige manier om net zo goed te worden als zij, is door vragen te stellen. Dit klinkt als makkelijk praten, en ik ben er ook nog lang niet, maar skyscrapers biedt mij zeker goede handvatten en hulp om hier steeds beter in te worden.

Door veel met mijn coach te praten over lastige situaties bij de opdrachten heb ik ook het maximale weten te halen uit de soft-skill trainingen die we hebben gehad tijdens de talent-labs. In de talent-labs is er tijd om moeilijke situaties tijdens werk nog eens over te doen en te kijken naar wat er dan niet goed ging en hoe dat beter kan. Dit klinkt misschien lastig, maar doordat ik tijdens de talent lab rustig kon analyseren wat er nou fout ging en wat ik daar aan kon doen, heb ik ondertussen al een hoop frustraties weten te voorkomen.

‘Fail fast’ is een motto dat tijdens het prototypen vaak wordt gebruikt en is in het begin van je carrière ook vaak toe te passen. Nu fouten maken zolang het nog kan, om ze later te voorkomen bij enorme projecten. Skyscrapers geeft mij de ruimte om te falen en het inzicht dat dat oké is. Beter nu dan als ik later groot ben!