Een volledig digitale sollicitatie: hoe gaat dat?

Deze maand is Camille bij ons gestart, de eerste Skyscraper die we alleen digitaal hebben ontmoet – ze is ook nog nooit op ons kantoor geweest. We vroegen Camille hoe het is om volledig digitaal te solliciteren. 

He Camille! Laten we bij het begin beginnen. Hoe kwam je bij ons terecht?
“In juli startte een vriendin via Skyscrapers bij een woningcorporatie. Binnen anderhalve maand had ze de sollicitatieprocedure doorlopen en was ze gekoppeld aan haar opdracht. Ze vertelde me over haar traineeship op een terras in Maastricht. ‘Zou dat niet ook iets voor jou zijn?’ vroeg ze. Zelf had ik er nooit over nagedacht.

Ik had een informatief telefoongesprek met de positieve Aafke, recruiter bij Skyscrapers, waarna ik besloot te solliciteren. Na het opsturen van mijn cv én een video assessment was mijn sollicitatie compleet. Binnen een paar dagen ontving ik een telefoontje met de uitnodiging voor een digitaal sollicitatiegesprek. 

Het gesprek vond digitaal plaats, en daardoor was het gemakkelijk om een moment te plannen. Dat was fijn aangezien ik op dat moment nog ergens anders werkte. Ik heb het gesprek vanuit mijn eigen woonkamer gevoerd.

En hoe vond je een digitale sollicitatie?
“Het was eigenlijk heel erg lekker om zo te kunnen solliciteren. Het ijs is wat sneller gebroken, aangezien je in een vertrouwde omgeving zit en het begin van het gesprek wat minder houterig over en weer gaat. We hadden het bijvoorbeeld over mijn planten en katten, dat maakte het gelijk veel persoonlijker!”

Een fijne bijkomstigheid was s dat ik mijn aantekeningen op tafel had, waardoor ik een duidelijke structuur kon aanhouden bij het beantwoorden van de vragen. Ik vertel namelijk veel, en soms ietwat ongestructureerd als ik enthousiast ben. Daarnaast kon ik na afloop van het gesprek direct bij mijn huisgenoot om feedback vragen.”

Aangenomen bij Skyscrapers… En gelijk door naar je opdracht!
“Vanaf dat moment ging het razendsnel. Een week later zat ik al digitaal bij Ymere voor een gesprek. Samen met mijn coach Charlotte heb ik het gesprek – wederom digitaal – voorbereid. Charlotte bereidde mij voor op de persoon waar ik het gesprek mee zou krijgen, en ze hielp me met het formuleren van mijn antwoorden. Een video call die erg waardevol was. 

Tijdens het gesprek met mijn huidige leidinggevende bij Ymere was het ijs weer snel gebroken. We hadden het over mijn thuissituatie, over mijn huisgenoten. Ik voelde me daardoor direct op mijn gemak. Een dag later belde Charlotte mij al met het verlossende woord: ik was aangenomen bij Ymere en kon over twee weken al beginnen!”

Hoe verliep dat?
“Het tekenen van mijn contract ging digitaal en deed ik samen met Lotte, de Community manager. Zij deelde haar scherm en nam mij netjes mee door alle documenten. Het was duidelijk en niet heel anders dan hoe het pre-corona zou zijn gegaan. Alles was hierna in orde en ik kon mijn eerste werkdag afwachten. Die verrassend genoeg toch op kantoor was!”

Wat is je oordeel over digitaal solliciteren?
“Ik heb van het digitale solliciteren geleerd dat er eigenlijk niet zo heel veel anders is dan de échte versie. Ja, je moet duidelijker oogcontact maken, je non-verbale gedrag proberen uit te drukken via het beeldscherm (waardoor je agressiever moet bewegen) en niet te veel wiebelen op je stoel. Tip: Zorg dus dat je niet op een bureaustoel zit! 

Verder zou ik het advies geven om gebruik te maken van de (thuis)situatie. Trek kleding aan die lekker zit en zorg dat je er netjes uitziet voor de camera. En dat is ook weer een pluspunt: je kan voor (en tijdens) het gesprek zien of je er goed uitziet. Met een kannetje thee erbij, gelukssloffen aan en aantekeningen bij de hand kan het bijna niet misgaan!”