De week van een trainee

Michiel vertelt over een week uit het traineeeship.

Maandag:

Ik zit in de trein op weg naar Schiphol, vandaag staat er een bedrijfsbezoek aan Microsoft op het programma, deze week wordt dus meteen goed afgetrapt. Mijn gedachten schieten terug naar wat ik de afgelopen weken al heb opgestoken. Variërend van de cursus Projectmatig werken en Pitch training tot de profielschets die over je is gemaakt via de MBTI methode.

Vandaag beginnen we met de laatste trainingsweek en langzaam wordt de spanning opgevoerd. Aan het eind van de week staat de Grande Finale op het programma, het presenteren van onze Social Business Case aan de jury en genodigden. Samen met Romy heb ik de Social Business Case van Brouwerij De Prael toegewezen gekregen. Een enorme uitdaging om in 3 weken het adviesrapport te schrijven en de jury ervan te overtuigen dat wij het beste idee hebben. Gelukkig worden we hierbij enorm gesteund door onze case owner Thomas die enthousiast is over ons plan, we gaan er iets moois van maken!

​Woensdag:

Oke, de laatste trainingen zitten er nu bijna op en wat komen die presentaties opeens dichtbij, zijn we er al wel klaar voor? Gelukkig hebben we nog twee dagen om ons voor te bereiden en staat er vandaag nog een training presenteren op het programma. Dat wordt goed opletten want elke tip is welkom!
Eerst even concentreren voor Wesley, de personal coach die ons gedurende de training elke week twee uur onder handen neemt in het Oosterpark of in zijn sporthal bij Roest. Ik sport regelmatig maar Wesley laat je toch flink zweten en daagt je echt uit. Het is voor het goede doel, iedereen voelt zich altijd weer heerlijk fris na een lekkere sportsessie!

Zaterdag:

Als ik in de trein terug zit naar Eindhoven dringt het voor de eerste keer echt tot me door. Het zit erop… Wat waren het drie inspirerende weken en wat was het leuk om de Social Business Case te presenteren tijdens de Sky Meetup. Nadat de jury de uitslag bekend had gemaakt was voor iedereen de spanning eraf en was het tijd voor de borrel. Daarna zijn we als groep samen met Skyscrapers heerlijk uit eten geweest om vervolgens nog een drankje te doen in een Amsterdamse kroeg!

Het avontuur zit er echter nog niet op, de ondernemersmaand staat nu voor de deur. Hierin gaan we werken voor Skyscrapers. We zullen de maand starten met een training ondernemen en in de eerste week staat er ook nog een salestraining gepland, het kan niet anders of dit wordt weer enorm leerzaam.

Toen ik begon aan het programma was ik enorm zoekende naar wat ik precies wilde en wat ik te bieden heb aan organisaties. Dankzij de trainingen waarin je continue een spiegel voorgelegd krijgt, begin ik antwoorden te vinden op deze vragen. En ik weet zeker dat ik hierin komende maand weer stappen ga zetten!