Gita over haar project bij Florence

Gita (25) doet haar opdracht bij Florence als HR Adviseur.

Florence is een grote zorginstelling in Den Haag en omliggende regio’s, met ongeveer 4000 medewerkers. Ik werk als adviseur voor een aantal expertise afdelingen. Dit zijn afdelingen die bestaan uit cliënten met de ziekte van Huntington, zoals jonge mensen met dementie en ouderen met complexe psychiatrische ziektebeelden. Ik ondersteun de expertisemanager en de onderliggende managementlagen bij alles wat er speelt op het gebied van HR. Daarnaast werk ik mee aan een aantal projecten, zoals het opzetten van een platform voor jonge medewerkers en het organiseren van een centraal gestuurde pool voor flexkrachten.

Het HR vak

Het leukste aan mijn opdracht vind ik dat ik de kans krijg om in de volle breedte van het HR vak ervaring op te doen. Van functioneren, verzuim, ontwikkelen tot reorganisatie. Ik vind die afwisseling juist heel interessant. Er is echt nooit een werkdag hetzelfde.

Starten zonder praktische ervaring

Het kan best pittig zijn om als starter zonder praktische ervaring soms moeilijke gesprekken te moeten voeren of de juiste oplossing voor een complexe casus te bedenken. Gelukkig heb ik fijne collega’s waar ik altijd mee kan sparren en heb ik in mijn opleiding en vanuit de training bij Skyscrapers goede tools meegekregen om in te zetten bij gespreksvoering. Verslagen van gesprekken uitwerken is ook niet mijn hobby..maar wel essentieel voor goede personeelsdossiers.

“Ik probeer altijd te bedenken hoe ik in mijn team waarde kan toevoegen vanuit mijn sterke punten”

MBTI, elevator pitch en afkaderen

Ik probeer altijd te bedenken hoe ik in mijn team waarde kan toevoegen vanuit mijn sterke punten, waar ik inzicht in heb dankzij de MBTI test die we gedaan hebben tijdens de trainingsweken. Daarnaast blijkt de elevator pitch ook handig! Deze gebruik ik als ik mij moet voorstellen aan collega’s, klanten of bij andere gesprekken. Als laatste heb ik door de Social Business Case geleerd om, als ik een opdracht krijg, met opdrachtgevers goed af te stemmen over de verwachtingen en het resultaat. In het klein kom ik dit soort situaties dagelijks tegen.