Huub over zijn project bij Heilijgers

Huub (27) is Junior Projectmanager bij Heilijgers Projectontwikkeling.

Heilijgers is een bouw- en ontwikkelbedrijf op het gebied van woningen. Als junior projectmanager heb ik een ondersteunende rol bij verschillende projecten waar ik de kans heb om van projectmanagers te leren. Bij projectontwikkeling komt zo veel kijken: elke partij heeft een mening en eigen, vaak uiteenlopende, belangen. Zeker de samenwerking met een (soms wat stugge) gemeente kan af toe wat frustratie opleveren. Om er dan samen toch nog uit te komen geeft voldoening! Daarnaast lijkt het mij echt tof als je door een stad loopt en woningen ziet en kan zeggen: “Kijk, die heb ik mogen ontwikkelen!”

Tender

Als we meedoen aan een tender komt er aardig wat voorbereidend werk bij kijken. Je bent enthousiast over het project en hebt vertrouwen in een goede afloop. Dan is het extra balen als je de tender niet wint en het project weer moet loslaten. Zelf heb ik geen technische achtergrond, wat wel een groot onderdeel van het ontwikkelen is. Dat is af en toe wel pittig en dan moet ik écht goed opletten. Ik stel veel vragen en langzaam maar zeker kan ik steeds meer meepraten!

Finance

Wat ik echt handig vond, was de training “Finance voor non-financials”. Vooral bij mijn opdracht is de financiële controle houden over een project belangrijk. Echte ervaring of kennis hierover heb ik niet, maar door die training begrijp ik alles een stuk beter.

Wat is de raarste kantoorgewoonte?

Wat opvalt is dat bijna iedereen hier zijn of haar eigen kantoor heeft. Dan is het af en toe wel een beetje stil. Gelukkig staat de deur wel bij iedereen open!