Iris over haar opdracht bij Woonstad Rotterdam

Woonstad Rotterdam is een grote woningcorporatie met ruim 57.000 woningen door de hele stad. Ze houdt zich bezig met het bouwen en beheren van goede, mooie en duurzame woningen voor alle Rotterdammers. Ik ben in januari begonnen als projectmedewerker servicekosten bij Woonstad Rotterdam. Aan mij de taak om het ‘Project Servicekosten’, waar Woonstad al sinds 2011 mee bezig is, verder op weg te helpen.

Bewoners betalen servicekosten aan Woonstad Rotterdam, bovenop de kale huur. Deze servicekosten bestaan uit verschillende componenten, waaronder bijvoorbeeld elektra en schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimten. Als projectmedewerker servicekosten is het mijn taak om al deze componenten uit te zoeken en te analyseren. Dit is een flinke uitdaging bij zo’n grote organisatie. Ik probeer hier meer duidelijkheid in aan te brengen door met verschillende partijen in gesprek te gaan en hen bij het project te betrekken.

Mijn bevindingen vertaal ik vervolgens naar beleid: extern beleid voor de huurders en intern beleid voor de corporatiemedewerkers. Zowel het externe als het interne beleid dienen te voldoen aan drie speerpunten: compliance met wet- en regelgeving, transparantie en bedrijfsmatigheid. Daarnaast onderzoek ik ook of het aantal servicecomponenten teruggebracht kan worden en het servicekostenbeleid dus efficiënter kan.

“Ik heb een bachelor in Bestuurskunde en een master in Victimology & Criminal Justice afgerond en had niet verwacht dat ik ooit voor een woningcorporatie zou werken. Toch is dit een goede match gebleken: ik heb het namelijk helemaal naar mijn zin.”

Tijdens mijn sollicitatieproces is Skyscrapers samen met mij op zoek gegaan naar wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. We kwamen tot de conclusie dat ik van projectmatig werken en afwisseling houd. Daarnaast wilde ik graag in de (semi-)publieke sector werken en op mijn manier een bijdrage leveren aan de samenleving. Toch was ik verrast toen Skyscrapers mij liet weten dat ze een opdracht bij Woonstad Rotterdam voor mij in gedachten hadden. Ik heb een bachelor in Bestuurskunde en een master in Victimology & Criminal Justice afgerond en had niet verwacht dat ik ooit voor een woningcorporatie zou werken. Toch is dit een goede match gebleken: ik heb het namelijk helemaal naar mijn zin.

Momenteel heb ik bij Woonstad Rotterdam de mogelijkheid gekregen om ook wat andere projecten naar mij toe te trekken. Hierin word ik goed begeleid door Skyscrapers door middel van de coaching-sessies en verschillende trainingen. Skyscrapers doet echt moeite om een goede en verrassende match te maken tussen trainees en opdrachtgevers en besteedt veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling als young professional.

Ik hoop de komende maanden het maximale uit het traineeship en mezelf te kunnen halen. Ik weet dat dit met de persoonlijke benadering en doelgerichte coaching van Skyscrapers helemaal goed gaat komen!