Jeukwoorden top 3

11 / 02 / 2019 – Vakjargon wordt in overvloed gebruikt door professionals. Interessant doen door dure en onbegrijpelijke woorden te gebruiken, waar starters van in de war raken. Hierbij de jeukwoorden top 3!

Krijg je zelf ook jeuk van, zeg maar, de terugkoppeling van de follow up van je agile pitch waar je toch echt wel de lead nam en je helemaal in je kracht stond?

Hierbij de jeukwoorden top 3!

1: “Kan ik dat even tegen je aan houden?” – Het lijkt me niet echt een goed idee om in de hoogtijdagen van #metoo iets tegen iemand aan te houden, dus zeg gewoon wat je bedoelt. Wordt heel vaak gebruikt om te vragen of je ergens je mening over wil geven.

2: “Heb je dat al geëscaleerd?” – Ja man, ik ben de hele middag bezig geweest om hooligans te verzamelen en heb zojuist de nieuwe Tesla van de directeur kapot geslagen. Helemaal de pan uit geëscaleerd! Oh nee.. je bedoelde dat ik een probleem aan de beslissingsbevoegde leidinggevende moest voorleggen? Beetje te laat nu, heb nu wel een ander probleem denk ik…

3: “Kunnen we daar vandaag een klap opgeven?” – Nou lekker dan, we gaan in plaats van te werken vandaag ergens tegen aan slaan. Moet dit dan met vlakke hand of met gebalde vuist? Lijkt me eerder een uitspraak voor Badr Hari, dan voor de CEO van een organisatie. Oh.. je bedoelt dat we ergens een beslissing over gaan maken?! Had dat dan gezegd! Ik heb nog steeds last van gewrichtspijn na afloop van de strategiedagen vorige week…

“Lijkt me eerder een uitspraak voor Badr Hari, dan voor de CEO van een organisatie.”