Joachim over zijn project bij RCN

Joachim (25) doet zijn project als Junior Adviseur Arbeidsmarkt & HR

Recruitmentprocessen

Ik doe mijn opdracht bij RCN Vakantieparken. Elk park heeft een manager, die is eindverantwoordelijk voor het beleid. RCN heeft nog niet echt duidelijkheid over het recruitmentproces: wie willen ze, waar zoeken ze en hoe bereik je de doelgroep. Het is mijn opdracht om die duidelijk te krijgen en ze in contact te brengen met de doelgroep. Daarnaast houd ik mij ook nog bezig met andere HR gerelateerde zaken.

Vrijheid en uitdaging

Ik krijg veel vrijheid in de opdracht. Dat is fijn omdat je op die manier veel leert. Als iemand je steeds vertelt wat je moet doen, dan word je niet aan het denken gezet! Ook geeft het een goed gevoel dat je iets moois en nuttigs op kan bouwen waar de opdrachtgever echt wat aan heeft. Het was voor mij een uitdaging om mezelf goed in de organisatie te positioneren bij de start. Je bent nieuw en wat onzeker over wat je te wachten staat. Je wilt zo veel mogelijk mensen ontmoeten en zoveel mogelijk van ze weten, het liefst zo snel mogelijk. Het is belangrijk om jezelf goed voor- en op te stellen. Zo zorg je ervoor dat ze weten waarvoor ze naar jou toe kunnen komen, of jij naar hen.

“Je wilt zo veel mogelijk mensen ontmoeten en zoveel mogelijk van ze weten, het liefst zo snel mogelijk.”

Minder bang

Ik heb geleerd dat het belangrijk is een heel goed overzicht te hebben van alle factoren om de opdracht heen en wat de wens is van iedere stakeholder. Ook heb ik geleerd om wat minder bang te zijn voor het onzekere. Soms is nog niet alles bekend vanaf het begin, maar moet je wel verder. Je moet dan niet wachten tot je alles weet, want er is altijd meer informatie beschikbaar. De training waar ik nu al veel aan heb gehad is Stakeholder Management. Stakeholder management is belangrijk als brug tussen wat jij denkt dat belangrijk is en wat de opdrachtgever belangrijk vindt. Je moet ervoor zorgen dat dat niet botst en je samen de beste weg naar het eindresultaat bewandelt.

“De training waar ik nu al veel aan heb gehad is Stakeholder Management.”

Locked up?!

Op een dag was ik bijna de laatste die nog aanwezig was. Dat wist ik niet, ik dacht dat er nog heel veel mensen waren. Ik bleef dus lekker doorwerken… tot er iemand naar boven riep of er nog iemand was, bleek dat diegene de laatste was. Ik moest snel gaan, anders had ik de hele nacht opgesloten gezeten of was het alarm af gegaan. Als die persoon niet had geroepen…