Kim over haar project bij T-Mobile

Kim (26) doet haar opdracht bij T-Mobile als Implementatie Manager.

Wat houdt jouw opdracht in?

Mijn opdracht houdt simpel gezegd in dat ik het contactpersoon voor nieuwe zakelijke klanten tijdens hun migratie naar T-Mobile. Dit wil zeggen dat ik het proces begeleid van het moment dat het contract met de klant is getekend tot het moment dat de klant daadwerkelijk met T-Mobile belt / appt etc. Ik ben dus aan de ene kant aanspreekpunt voor de klant en aan de andere kant moet ik intern met iedereen te schakelen, dit alles om te zorgen dat het proces vlekkeloos verloopt.

Wat vind je leuk aan je opdracht?

Wat ik enorm leuk vind aan de opdracht is dat het ten eerste super veelzijdig is. Elke klant is anders, elke klant heeft andere producten, andere wensen, wil op een andere manier benaderd worden en tweede dat er zoveel contact is met mensen. Zowel intern als extern. Eigenlijk ben ik de hele dag met mensen bezig.

“Ik heb geleerd hoe je creatief om gaat wanneer benodigde apparatuur niet meer werkt.”

Wat valt er tegen?

Jeetje, lastige vraag. Misschien dat telkens als ik het idee heb dat ik het begin te begrijpen dat er weer een nieuw product om de hoek komt kijken, waardoor ik weer het gevoel heb dat ik helemaal niks weet. Dit is natuurlijk meer dan logisch en natuurlijk had ik dit ook wel verwacht, maar als ik iets moet noemen dan is het dit. Zelfs het reizen iedere van Amsterdam naar Den Haag valt me heel erg mee.

Wat heb je tot nu toe geleerd?

In deze begin periode heb ik geleerd dat je je dingen niet persoonlijk moet aantrekken. Soms gaat de planning niet helemaal zoals de klant wilt, wat verschillende oorzaken kan hebben en jij (ik in dit geval) ben dan degene die de ‘boze’ mail / telefoontje krijgt. Die mail of dat telefoontje moet ik niet persoonlijk nemen. EN! Ik heb geleerd hoe je creatief om gaat met als de benodigde apparatuur niet werkt. Zo moest ik van 50 simkaarten de pincode veranderen, maar het apparaatje dat die pincodes moest lezen deed zijn werk niet. Uiteindelijk heb ik door middel van de simkaarten één voor één in een hele oude Nokia te doen, de pincodes kunnen wijzigen.. En dat 50 keer, ja ja..

Heb je al iets uit de trainingsperiode kunnen toepassen?

Zeker! De Excel training heeft zich nu al lang en breed uitbetaald. Sorteren, filteren, verbergen, sommen, tabellen, alles is al voorbij gekomen!