Kim over haar project bij Ymere

Kim (24) doet haar project bij Ymere als Business Analyst

De interne organisatie

Als Business Analyst houd ik me bezig met de interne kant van de organisatie: hoe functioneert Ymere en waar is er ruimte voor verbetering? Dat is erg divers en een werkdag ziet er dan ook nooit hetzelfde uit. Zo ben ik het ene moment bezig met het opstellen van een jaarplan voor interne controles en het andere moment schuif ik aan bij een vergadering over nieuwe wet- en regelgeving die moet worden doorgevoerd.

“Het leukst vind ik dat ik met veel verschillende projecten tegelijkertijd bezig ben, daardoor kom ik met verschillende afdelingen in aanraking en is geen dag hetzelfde.”

Even wennen

De lange dagen die je af en toe maakt vallen soms wel tegen. Maar eigenlijk komt dit ook gewoon doordat het best wennen is om van het studentenleven ineens om te schakelen naar een 40-urige werkweek. Wat ik heel leuk vind, is dat elke donderdag iedereen van de afdeling even bij elkaar komt om door te nemen wat er de afgelopen week is gebeurd en of er nieuws is uit de verschillende afdelingen. Zo blijf je op de hoogte van wat er speelt binnen de organisatie.

Werken

Ik heb echt veel gehad aan de persoonlijkheidstraining (MBTI). Ik kan nu veel beter begrijpen dat mensen verschillende manieren van werken hebben en hoe je daar het beste mee om kunt gaan.