Marijke over haar project bij Combiwel Amsterdam

Marijke (24) doet haar project als Business Controller bij Combiwel Amsterdam.

Voor Combiwel ben ik aan de slag op de afdeling Business Control. Daar houd ik me bezig met het omzetten van financiële cijfers in management informatie. Samen met mijn collega’s maak ik nu de begroting voor 2018 en ondertussen voeren we financiële voortgangsgesprekken over 2017 met de teamleiders. Verder zorg ik dat rapportages naar externe partijen op tijd de deur uit gaan.

Sprong in het diepe

Ik krijg energie van het maken van overzichtelijke Excel bestanden uit grote datasets. Doordat ik die vervolgens met teamleiders bespreek, wordt duidelijk wat er áchter de cijfers zit. Daarbij vind ik het supertof om als starter zo veel verantwoordelijkheid te dragen en dus het vertrouwen te krijgen. Dat terwijl ik net uit de schoolbanken kom. Het is soms hard zwemmen om alle nieuwe informatie te snappen en te onthouden. Ik moet ook echt nog even wennen aan het vroege opstaan in de morgen!

“Hoewel ik pas 2 weken gestart ben heb ik nu al ontzettend veel geleerd: Excelskills, organisatiestructuur, HR cyclus en Control cyclus.”

Mijn werkdag ziet er ongeveer zo uit:

08.30 of 09.00 uur: Start werkdag, afhankelijk van de tijd van mijn eerste afspraak

09.30 uur: Overleg met team, teamleiders of bila’s

11.00 uur: Oppakken werkzaamheden

12.30 uur: Lunch! Vaak even naar de supermarkt om de hoek

13.30 uur: Volgende overleg

15.00 uur: Afmaken werk met deadlines of voorbereiden afspraken volgende dag

17.30 uur: Einde werkdag met op de vrijdagen vaak een ‘spontane’ VrijMiBo

Ook mag ik meelopen met de teamleiders van het team Buurtontwikkeling, waardoor ik de jongerenwerkers en hun werk echt leer kennen. Dat vind ik heel leuk omdat ik zo zie waar mijn ondersteunende werk als Business Controller aan bijdraagt!

Werkervaring en een vliegende start!

Hoewel Skyscrapers min of meer toevallig op mijn pad kwam, was de keuze voor het traineeship wel een hele bewuste. Behalve je eerste werkervaring, krijg je bij Skyscrapers ook een vliegende start van je carrière mee!