Quarantaineblog #11: Evelien

Met oog op de toekomst

Het eerste wat ik dacht toen Lotte mij vroeg, was: wat leuk dat ik de eer heb gekregen om de reeks quarantaineblogs af te sluiten. Het is natuurlijk nog niet voorbij, maar we hebben wel te maken met versoepelingen en dat geeft (letterlijk) weer een gevoel van ruimte. Met termen als het nieuwe normaal en de 1,5-meter maatschappij, vragen velen zich af of we terug gaan naar hoe het was. Persoonlijk hoop ik van niet.

Wat mij betreft is het juist nu de tijd voor verandering! Er is meer ruimte voor proberen, wat varieert van verschillende stickers op de vloer tot social distance terrassen. Maar ook onze klanten zitten niet te wachten op langdurige onderzoek, maar snelle oplossingen om te kunnen testen. Kortom, corona maakt ons creatief en zorgt dat we veel nieuwe dingen uitproberen!

Practice what you preach
Ik heb de afgelopen weken zeer wisselend ervaren. Sociale isolatie is niet echt mijn ding en het werk bij Mixit gaat gewoon door. Het spreekt voor zich dat organisaties grote vraag hebben naar succesvol gebruik van digitale middelen om beter te kunnen samenwerken op afstand. Maar naast de drukte en de zelfisolatie, is het wel een kans om dingen anders te doen en nieuwe hobby’s te ontdekken. Zo heb ik een poging gedaan om te leren pottenbakken, nieuwe meubels gemaakt voor in huis, sport ik veel meer dan voor corona, heb ik op digitale feestjes gedanst en is mijn werk ineens veranderd in het geven van digitale trainingen en webinars als een pro

Dus.. wat nu?

Als consultant was ik veel onderweg. Elke dag wel reizen en soms ook nog wel eens op verschillende locaties. Ik mis de afspraken wel, aangezien ik veel plezier haal uit interactie met klanten en collega’s. Maar hoe fijn is het als je straks niet meer een uur hoeft te reizen voor één interview? Ik zie vooral een hoop voordelen; voor nu, maar wellicht ook voor de toekomst. Het is super fijn de intervisie bij te wonen via Hangouts om zo 3 uur reistijd te besparen, of de korte updates in de pauze om wat meer betrokken te zijn bij Skyscrapers. Maar ook elke dag een korte check-in met Mixit collega’s om te weten wat iedereen doet. Dat kan straks natuurlijk ook allemaal. Laten we nu experimenteren en leren, zodat we daar ook straks profijt van te hebben!