Quarantaineblog #5: Neele

Turn your music up!

COVID-19 is een behoorlijk vreemde tijd voor ons allemaal. Het biedt ons uitdagingen, maar ook nieuwe kansen. Gelukkig heb ik mijn go-to voor dit soort tijden lang geleden al gevonden: muziek! Lees mee hoe muziek mij happy houdt.

Deze crisis is niet alleen maar vreselijk, er zijn ook positieve kanten. Persoonlijk vind ik het geweldig dat ik meer tijd met mijn vriend en mijn huisgenoten kan doorbrengen. Ik geniet enorm van het lekkere weer en ik vind het fantastisch dat ik meer tijd heb voor projecten die normaal gesproken blijven liggen. Denk aan boeken uitlezen waar je ooit aan bent begonnen, creabea of creabob bezig zijn of lekker uitgebreid koken. Maar er zijn natuurlijk ook mindere momenten. Naar Duitsland gaan om mijn familie en vrienden te zien is een stuk moeilijker geworden. Het aantal fysieke gesprekspartners is aanzienlijk verminderd (huidige stand: vriend, huisgenoten & kat). Soms geeft dit mij het gevoel ‘vast te zitten’. In een klein appartement in Amsterdam leidt dit logischerwijs tot wat meer wrijving en meningsverschillen dan normaal..

Het antwoord: muziek

Aangezien corona waarschijnlijk nog een tijdje een ding gaat blijven, vertel ik jullie graag over drie van mijn reeds geteste activiteiten. Deze dingen helpen mij enorm om mijn huisgenoten niet van het balkon te duwen. Kleine disclaimer: ik gebruik muziek om positiviteit en energie te tanken tijdens deze crisis, dus zal ik mijn tips aan de hand van een aantal songs met jullie delen.

‘Woooh, it’s just me, myself and I’ – G-Eazy x Bebe Rexha

Ik denk dat veel van onze huishoudelijke ruzies het gevolg zijn van interne frustratie en het gebrek aan controle over deze crisis. Deze onzekerheid kan leiden tot negatieve gedachten en een gebrek aan motivatie. Als je je even niet zo goed voelt en je huisgenoten niet wilt opzadelen met je slechte humeur, trakteer jezelf dan op een beetje quality time. In mijn geval betekent dit een klein beautymomentje in de ochtend. Niet weer in dezelfde joggingbroek achter je laptop kruipen (“want die zit zo lekker”), maar uitgebreid douchen en mezelf opmaken. Maar je kunt natuurlijk ook lezen, sporten, tekenen, muziek maken of wat dan ook. En of het nu ’s ochtends, ’s avonds, buiten of binnen is, het maakt allemaal niet uit, zolang je er maar energie van krijgt!

‘I like To Move It!’ – Reel 2 Real feat. The Mad Stuntman

Je kunt je appartement niet zomaar omtoveren tot een grote, lichte villa. Wat je wel kunt doen is het een beetje veranderen, verfraaien of fixen. Wij hebben bijvoorbeeld flink geschoven met de meubels en zo onze woonkamer heringedeeld. Ook hebben we het balkon beplant. Zo brengen we de lente naar binnen!

‘Shake it Off’- Taylor Swift

Vooral in de coronaperiode kunnen de kleine tics van je huisgenoot of significant other tot irritaties leiden. We zitten simpelweg veel tijd met elkaar in een kleine ruimte. Als ik merk dat iets me begint te irriteren (persoonlijk voorbeeld: huisgenoten die permanent in conferentiegesprekken zitten zonder koptelefoon) dan zorg ik ervoor dat ik het bespreekbaar maak. Maar als je daar even klaar mee bent dan is mijn persoonlijke tip: dance it out! Zet je favoriete afspeellijst op volume 30, pak je huisgenoten bij de hand en shake en spring je irritaties weg. Of ook leuk om te doen: maak een wandeling, ga hardlopen of skeeleren met een speaker buiten in de frisse lucht.

‘Het Laatste Rondje’ – André Hazes

En last but not least een lijstje van mijn huidige ‘bangers’ zoals mijn huisgenoot zou zeggen (denk het Britse accent er even bij) voor nieuwe muziekinspiratie. Of check de Skyscrapers Quarantaine Plaatjes’ afspeellijst op Spotify.

  1. Honeypie – JAWNY
  2. The Safety Dance – Man Without Hats
  3. Life Itself – Glass Animals
  4. Oh Jonny – Jan Delay
  5. Get On – Racoma
  6. Mädchen – Haller
  7. Boogie Wonderland – Earth, Wind & Fire
  8. Baianá – Bakermat
  9. Home – Edward Sharpe & The Magnet Zero’s
  10. Let The River In – Dotan

Ik hoop dat deze nummers je dag ook een beetje leuker maken, maar ook al is dat niet het geval, dan komt er vast snel weer een nieuwe virtuele vrijmibo. Keep dancing!