Rainier over zijn project bij Infotheek

Rainier (23) doet zijn opdracht als Junior Financieel Analist bij Infotheek.

Infotheek Group biedt duurzame hardware-oplossingen voor bedrijven in de commerciële en publieke sector. Als junior financieel analist ben ik betrokken bij het verzamelen, analyseren en chasen van de financiële resultaten van de verschillende organisaties die onder Infotheek Group vallen.

Dynamische werkomgeving

Infotheek Group is een organisatie die ontzettend hard groeit. Door een aantal overnames, waaronder van Centralpoint.nl en Scholten Awater, is de omzet van Infotheek in korte tijd explosief toegenomen. De dynamiek die hierdoor is ontstaan zorgt voor een uitdagende werkomgeving waarin veel te leren en te doen valt. Kortom; genoeg kansen om impact te maken! Wat ik verder leuk vind aan mijn opdracht is dat ik mag samenwerken binnen een team van ervaren professionals van wie ik veel van kan leren. Door de snelle groei volgen de veranderingen zich in een rap tempo op. In het begin moest ik hier even aan wennen. Daarnaast wordt er gesproken in vaktermen die ik vaak nog niet ken. Het is dus belangrijk dat ik scherp ben en doorvraag als ik niet begrijp wat er gezegd wordt. Doordat de organisatie continue in beweging is, is tot nu toe geen dag hetzelfde geweest en leer ik iedere dag iets nieuws. Hierbij word ik goed begeleid door mijn collega’s in het team.

Non-financial

Ik heb een business-achtergrond en in mijn opleiding is maar beperkt aandacht besteed aan finance. Bij Infotheek heb ik geleerd hoe een finance-organisatie is opgebouwd en ingericht. Ik loop onder andere mee bij het maandelijkse sluitproces, waarbij de resultaten van de afgelopen maand worden verzameld en geanalyseerd. Verder heb ik geleerd hoe prestatie-indicatoren (KPI’s) worden vastgesteld waarmee prestaties kunnen worden beoordeeld.

Iedere dag een andere dag! 

Er is hier niet echt een lijn in te trekken. Meestal zijn er een aantal keer per week meetings in de ochtend om elkaar een update te geven van de stand van zaken. Verder zit ik veel samen met Marieke. Zij is Group Controller en momenteel loop ik mee tijdens haar werkzaamheden. De rest van de dag besteed ik aan het uitwerken van opdrachten die ik van haar overneem.

“Binnen ons team drinken wij de koffie het liefst uit de rechter machine. Aan de buitenkant zien ze er hetzelfde uit, maar de koffie uit de rechter machine smaakt echt een stuk beter.”

Op carrière-avontuur met Skyscrapers

In mijn studie lag de nadruk vooral op de theorie. Na het afronden van mijn opleiding wilde ik relevante praktijkervaring opdoen. De combinatie van training, persoonlijke begeleiding en werkervaring opdoen sprak mij erg aan. Dat ik dit kon doen binnen een community van ambitieuze young professionals was voor mij een groot pluspunt. Behalve de begeleiding die je vanuit Skyscrapers krijgt, wissel je ook ervaringen uit met collega’s waar je van kunt leren.

Meer lezen over dit soort projecten?