Rob over zijn project bij Alliander

Rob (24) is HRM-projectmedewerker bij Alliander. In deze blog vertelt hij meer over zijn opdracht! 

Het HR vakgebied

Als HRM-projectmedewerker houd ik mij bezig met allerlei HR-projecten in de volle breedte van het vakgebied. Zo ben ik bijvoorbeeld bezig met capaciteitsmanagement, diversiteit en inclusie, ziekteverzuim en leiderschapsontwikkeling. Hiernaast help ik ook mee aan de ontwikkeling van HR KPI’s en HR-management rapportages.

Diverse werkzaamheden

Het leukste aan mijn opdracht is de diversiteit van mijn werkzaamheden. Door mijn tijd bij Liander heb ik geleerd wat het HR-vakgebied precies inhoudt, op zowel strategisch als operationeel niveau. Dit geeft mij een beter beeld van welke richting ik zelf op zou willen in HR. Het is ook fijn dat ik veel ruimte krijg in mijn rol en met mijn collega’s altijd kan sparren over nieuwe ideeën.

Flexibele werkomgeving

Als netbeheerder is Liander actief in heel Nederland. In het begin van mijn opdracht waren de lange treinritten naar kantoor wel even wennen. Gelukkig vindt Liander flexibiliteit vanuit het Nieuwe Werken erg belangrijk en kan ik daardoor mijn reistijd gebruiken als werktijd. Zo kan ik handig nog even mijn mail checken voordat ik op werk aan kom.

“Het kantoor in Duiven is omringd door natuur. Wanneer het zonnig is, gebruiken sommige werknemers graag deze kans om tijdens de lunch even een blokje om te gaan. Zo kom je je collega’s tegen terwijl ze tijdens hun lunch even kunnen relativeren. Ideaal!”

HR in de praktijk

Waar ik op de universiteit heel veel heb geleerd over HR-thema’s op conceptueel vlak, leer ik bij Liander hoe deze thema’s in de praktijk vorm krijgen. Je kunt direct zien hoe HR-initiatieven impact hebben op de business. HR heeft echt een centrale rol in de organisatie, waardoor je allerlei verschillende mensen ontmoet!

PRINCE2 en Agile Scrum

Tijdens mijn trainingsperiode bij Skyscrapers heb ik erg veel geleerd over projectmatig werken. Zo heb ik de middelen gekregen om mijn PRINCE2 certificaat te halen en heb ik een interessante Agile Scrum training gevolgd. Dit heeft mij verschillende handvatten gegeven die ik dagelijks gebruik voor mijn opdracht. Bijvoorbeeld, projecten zijn geënt op verandering. Ik ben dus veel bezig met veranderinitiatieven. Als starter is dit erg leuk werken, omdat je samen met je collega’s voor uitdagingen staat waar nog geen directe oplossingen voor zijn.