Ruben over zijn opdracht als ‘Assist To’ managing partner bij RSM

Ruben (26) doet zijn opdracht als ‘Assist To’ managing partner bij RSM Netherlands.

Geniale ideeën

Eigenlijk iets heel anders dan de functietitel doet vermoeden. Ik doe geen ondersteunend werk, maar ik zet projecten op voor de directeur waar niemand binnen de organisatie aan toekomt. Dit zijn dus projecten die voortkomen uit geniale ideeën tijdens de borrel, maar die in de waan van de dag nooit worden uitgevoerd omdat het niemands hoofdtaak is. Om deze creatief strategische projecten op te zetten ben ik dus aangenomen. Op dit moment ben ik bezig met het opzetten van een (online en offline) Business Platform en Maatschappelijke Verantwoord Ondernemen (MVO) een push te geven binnen RSM.

Alle vrijheid als young professional

Ik krijg alle vrijheid en ruimte om met ideeën te komen. Er is dan ook niet echt een functieomschrijving voor mijn project. Binnen RSM noemen ze wat ik doe “pionieren’. Ik mag het allemaal zelf een beetje bepalen, als ik uiteindelijk maar een goed resultaat oplever. Omdat ik niet werk in een team, ben ik behoorlijk een eiland binnen de RSM-zee. Om op nieuwe ideeën te komen en deze goed te kunnen doorvoeren moet je soms met mensen sparren (rot woord, maar dekt de lading perfect). Als je niet in een team werkt, is het hebben van een brainstormpartner niet vanzelfsprekend, hier moet je zelf actief naar opzoek gaan.

“Als starter bereik je dan ook niks als je niet de juiste mensen met je mee krijgt.”

Mensen vanuit ideologie proberen te overtuigen heeft geen zin. Zoek uit hoe zij de toekomst van het bedrijf voor zich zien en waar zij denken dat de verbeterpunten liggen. Gebruik dit in je voordeel en speel hier op in. Als starter bereik je dan ook niks als je niet de juiste mensen met je mee krijgt. Je kan nog zo hard proberen mensen te overtuigen en soms lukt dat, maar het is effectiever om gelijkgestemden met meer autoriteit te vinden en met hen te gaan samenwerken.

Prince2

De training in projectmanagement, Prince2, helpt mij erg om orde in de chaos te scheppen en duidelijk te stellen hoe ik verder moet met mijn projecten. Maar ook aan de MBTI persoonlijkheidstest heb ik veel gehad. Het is goed om te snappen dat er verschillende soorten types zijn op de werkvloer, waar je eigen krachten liggen en hoe je op beiden kan inspelen.

“Een groot deel van het personeel gaat tijdens de pauze wandelen. Ik nu ook.”