Skyscrapers is een avontuur waarvan je aan het begin nog niet weet hoe het gaat eindigen.

Skyscraper Christianne zat in het zevende traineeprogramma. Ze deelt in deze blog haar ervaringen van de trainingsperiode! 

Vorig jaar zomer was het moment eindelijk daar, na jaren van studeren heb ik mijn master behaald! Iets dat ik 7 jaar geleden – toen ik net klaar was met de middelbare hotelschool – niet had durven dromen. Doordat ik zo lang heb gestudeerd vond ik het hoog tijd voor wat ontspanning. En hoe! In mijn eentje voor een paar maanden door Australië gaan reizen. Nul planning whatsoever, alleen de eerste overnachting geboekt. Voor een control freak als ik een behoorlijke stap! Dankzij die reis heb ik mijn grenzen verlegd, geleerd dat het goed is om uit je comfort zone te stappen en je altijd op jezelf kunt vertrouwen.

Maar aan alle mooie dingen komt een eind, en het was tijd om weer terug te gaan naar Nederland en een baan te zoeken. In de tijd dat ik van huis was heb ik al veel soul-searching gedaan; waar word ik gelukkig van? Waar liggen mijn krachten en waar wil ik beter in worden? Doordat mijn Master zo breed was en mijn vooropleidingen ook een bonte verzameling aan interesses weerspiegelen had ik niet echt een duidelijke richting. Ook het vele nadenken op reis brachten mij nog niet verder naar een baan. Tijdens mijn studie had ik van Skyscrapers gehoord, een concept dat in mijn hoofd is blijven zitten. De vier pijlers Mind, Body, Soul en Society waarop het programma gestoeld is sprak mij ontzettend aan, maar vooral ook het feit dat je via deze weg de kans hebt om te onderzoeken waar je heen wilt qua werk. Dus toen ik hoorde dat ik mocht starten in februari was ik door het dolle heen!

Toen de eerste dag van de trainingsperiode was aangebroken, ontmoette ik mijn groep in de hal van het Tropen Instituut in Amsterdam. Gespannen gezichten en benieuwd naar wat ons te wachten stond. De eerste dag stond in het teken van kennismaken met  onze eerste trainer Brechtje, een fijne vrouw die iedereen direct op zijn gemak weet te stellen. We komen van alles over elkaar te weten, zelfs de diepste geheimen worden gedeeld. De dag werd afgesloten met een borrel bij Louie Louie, een goed teken voor de rest van de periode.

De volgende dag hoorden we voor welke Social Business Case we een advies uit zouden brengen. Samen met Jacey ging ik aan de slag voor Firma Koos, een mooi initiatief om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer te betrekken in de maatschappij. De rest van de weken stond in het teken van het adviesrapport voor onze business case en natuurlijk onze eigen ontwikkeling.

Zo kregen we training in projectmatig werken, personal branding, solliciteren en Excel. Iedere keer leren we iets nieuws en komen we ook steeds meer te weten over waar onze krachten liggen en welke richting we op willen qua werk. Ondertussen zorgt personal trainer Wesley voor de nodige ‘ontspanning’. Ondanks de weeromstandigheden (Jon Snow had gelijk toen hij zei: “Winter is coming”) zijn wij gaan trainen. Het bewijs daarvan is te bewonderen op de Facebook-pagina!

Tussen de bedrijven door hebben we nog een Inspiratiedag in het teken van Circulaire Economie en brengen we een bedrijfsbezoek aan LinkedIn. Als laatste mijn favoriete training van de afgelopen weken: MBTI. Voor iemand die dingen kapot kan analyseren was dit namelijk een buitenkansje. In deze training wordt een profielschets gemaakt en leer je ontzettend veel over jezelf, maar vooral ook over anderen. Je wordt even uit je eigen referentiekader geplaatst en snapt beter dat anderen dingen wellicht anders aanpakken, inzichten die direct van pas komen in de samenwerking voor je Social Business Case, maar ook in de rest van je carrière! Inzicht in elkaar zorgt voor begrip, en deze inzichten zal ik niet snel vergeten!

Skyscrapers was voor mij dé manier om verder te gaan met de weg die ik ben ingeslagen. Een avontuur waarvan je aan het begin nog niet weet hoe het gaat eindigen, in het diepe springen en vertrouwen op jezelf. Als er iets is dat ik meeneem uit de afgelopen periode is het namelijk dat je veel meer kunt dan je zelf denkt! Ongetwijfeld dat je er meer uit haalt dan ‘alleen’ persoonlijke ontwikkeling en groei, namelijk leuke vrienden, etentjes en avonden stappen.

Onze slogan luidt niet voor niets: Sky7 voor leven!

Liefs,
Christianne