Anouk over haar traineeship bij Woonstad Rotterdam

Anouk Fülöp werkte als trainee bij Woonstad Rotterdam. We vroegen haar een blog te schrijven over haar ervaringen en werkzaamheden bij de woningcorporatie.

Woonstad Rotterdam houdt zich voornamelijk bezig met sociale verhuur, maar heeft ook een stukje in de vrije sector en studentenhuisvesting. Woonstad Rotterdam wil nog een stap verder gaan dan enkel huizen verhuren: Ze willen namelijk Rotterdam zelf verder ontwikkelen als mens- en milieuvriendelijke woonstad met een duurzame economie.

Dit sociale doel was voor mij een van de redenen dat ik zo enthousiast was over de opdracht. Ik vind het belangrijk om in een organisatie te werken waar ik het gevoel heb dat je ook ergens aan bijdraagt. Deze behoefte hadden ze bij Skyscrapers misschien nog wel sneller door dan ikzelf.

Projecten
Bij Woonstad Rotterdam was ik medewerker Business Reporting. Ik stelde rapportages op voor een aantal domeinen, analyseerde de cijfers, hield me bezig met het jaarrekeningproces en de dVi/dPit. Ik houd er niet van om niks te doen en bood regelmatig aan om meer taken op me te nemen. Dit viel op en ik kreeg de ruimte om extra projecten op te pakken.

Zo kwam ik uiteindelijk in twee projecten terecht. Deze projecten waren bijna tegenpolen van elkaar, maar daarom juist heel interessant. Een van de projecten was meer data-gericht, het andere project was meer organisatorisch. Ik vind het super leuk om met data te werken, maar ook om dat af te wisselen met iets anders.

Uitdagingen en begeleiding
Ik vond het lastig om aan te geven dat ik meer werk op me wilde nemen. Van mijn Talent Manager bij Skyscrapers kreeg ik tips over hoe ik dit aan kon pakken. Deze tips heb ik ter harte genomen en ik ben het gesprek met mijn manager aangegaan. Achteraf is het moeilijk te bedenken dat ik het zo spannend vond, omdat het super goed op werd gepakt en mijn manager zelf al projecten voor me in gedachte had. 

Door mijn doelen met de Talent Manager van Skyscrapers te delen werd het makkelijker ze te behalen. Ze geven me net dat extra zetje of die extra ondersteuning die soms nodig is om er echt voor te gaan. Bovendien is het een goede wisselwerking tussen persoonlijke begeleiding vanuit Skyscrapers en inhoudelijke begeleiding van mijn manager bij Woonstad Rotterdam. 

Benieuwd hoe trainees aan jouw woningcorporatie kunnen bijdragen?

Bel mij terug