Wat doet Suzanne als Finance Process Controller?

Suzanne (23) doet haar opdracht bij Solvinity als Finance Process Controller

Verbeteren van bedrijfsprocessen

Solvinity is een IT bedrijf dat hosting- en kantoorautomatiseringsoplossingen levert. Als Finance Process Controller houd ik mij bezig met het verbeteren van het bedrijfsproces. Dit houdt in dat ik bijvoorbeeld verschillende informatiestromen tussen afdelingen in kaart breng en daarbij optimaliseer. Daarnaast analyseer ik de verschillen tussen inkoop en facturatie.

Zelfstandigheid en samen sparren

Aan de ene kant ben ik veel aan het onderzoeken en analyseren en kan ik lekker met cijfertjes bezig zijn. Maar aan de andere kant is het nodig dat ik in gesprek ga met collega’s op verschillende afdelingen om daadwerkelijk te begrijpen welke informatie er nodig is en hoe iedereen zijn werk fijn kan doen. Ik vind het erg leuk dat mijn werk bestaat uit deze mix van zelfstandig werken en samen sparren. Ik leer erg veel, krijg veel verantwoordelijkheid en word af en toe lekker in het diepe gegooid.

“Het is best een uitdaging om informatie in te winnen binnen de organisatie. Gelukkig is iedereen heel behulpzaam!”

Virtual Machines, storage en compute nodes…

Het begon allemaal erg technisch. Aangezien ik het bedrijfsproces van een IT bedrijf optimaliseer, moet ik natuurlijk wel een beetje weten wat er precies geleverd wordt.. Zo weet ik nu bijvoorbeeld van alles over Virtual Machines, verschillende soorten storage, compute nodes… Daarnaast doe ik tijdelijk de facturatie, waardoor ik geleerd heb met verschillende programma’s te werken. Ik voer nu zelfs sollicitatiegesprekken (vanaf de andere kant) en mag de nieuwe collega inwerken!

Effectief werken

De training in Time Management is super relevant voor mij. Ik heb ook een memo op mijn beeldscherm hangen met: “Moet Ik Dit Nu Doen?”. De sessies over projectmatig werken (Agile Scrum) komt ook zeker van pas bij mijn opdracht. Ik wil altijd alles te gelijk doen en iedereen zijn vraag beantwoorden. Dit geeft natuurlijk alleen maar onnodige stress en is niet nodig. Zo leerden we bijvoorbeeld tijdens de trainingen om op bewuste momenten mailtjes te beantwoorden en om na te denken over wat realistisch is binnen een bepaald tijdsbestek. Al met al draagt dit bij aan mijn persoonlijke effectiviteit! 

“Moet Ik Dit Nu Doen?”