Willemijn over haar project bij High Five Health Promotion

Willemijn (27) is nu Marketing en Communicatie officer bij High Five Health Promotion, een bedrijf dat zich focust op bedrijfsfitness en vitaliteit. Hiervoor deed Willemijn het Skyscrapers traineeship. 

Welke opdracht had je bij Skyscrapers?

Ik kwam bij de HR afdeling van Cargill terecht. Dit was in eerste instantie iets compleet anders dan ik in gedachte had maar onder het motto “out of your comfort zone stappen” ben ik daar blij naar binnen gestapt. Mijn opdracht was; het zijn van de communicatie spil tussen Sofia (Bulgarije) en de Nederlandse HR afdeling in Amsterdam. Door bezuinigingen en reorganisaties heeft Cargill besloten om de gehele HR afdeling (natuurlijk over een strekking van tijd) te verhuizen naar Sofia. Mijn opdracht was het organiseren en automatiseren van werkprocessen en deze vervolgens te trainen aan de nieuwe mensen in Sofia. Daarnaast had ik de verantwoordelijkheid voor het organiseren van een welkomstdag voor alle nieuwe werknemers van Cargill. Een herhaadelijk event waar alle nieuwe werknemers bij elkaar komen en informatie krijgen over de verschillende branches van Cargill.

Hoe vond je je opdracht?

Ik heb in een korte tijd veel van HR leren kennen. De enige manier om werkprocessen te leren is door het zelf uit te proberen, te kijken waar de obstakels liggen en zo een manier te bedenken om het makkelijker te maken en het zo over te brengen aan de collega’s in Sofia. Ook het organiseren van de welkomstdag vond ik echt heel leuk om te doen. Ik heb daar veel van geleerd en leuke mensen leren kennen. Om zo’n dag te organiseren is communicatie heel belangrijk. Snel en zorgvuldig brieven/e-mails schrijven, een planning maken en iedereen op de juiste tijd van de juiste informatie te voorzien. Zodra er ergens een fixe deadline is en er druk op staat dan ga ik als een speer.

Wat pas je nog steeds toe uit het traineeship?

Doelen stellen en grenzen aangeven. Je moet nog wel met plezier naar je werk gaan natuurlijk. Als ik het gevoel krijg dat het mijn takenlijst gaat overstromen maak ik een lijstje met prio’s en stel ik me bij de overige dingen de vraag; “wat is het ergste wat me kan overkomen als ik dit niet af heb”, nou geloof me, niets ergs hoor. Tijdens de trainingsmaand hebben we het veel gehad over het luisteren naar jezelf en gevoel. Ik ben me er wel bewuster van geworden dat je een baan hebt voor jezelf en niet voor een ander.

Heb je nog een tip voor nieuwe Skyscrapers?

Blijf jezelf en luister naar je gevoel. Diep van binnen is er vast wel een richting waarvan je hoopt iets mee te gaan doen in de toekomst. Geef dit aan en wie weet is er ergens een gaatje binnen het netwerk van Skyscrapers om te proberen wat jij leuk vindt. Je kunt gedurende zes maanden proeven bij een bedrijf of het bij jou past. Mocht het aan slaan dan is er een grote kans dat je binnen het bedrijf kunt blijven werken. Ideaal toch! Daarnaast heeft Skyscrapers er ook voor gezorgd dat ik mijn netwerk heb kunnen uitbreiden aangezien ik nog steeds leuk contact heb met mijn mede teamgenoten.